Zomerbuien zetten dakdekkers aan het werk

Het begin van de zomer lijkt een feit. De avonden worden weer langer en warmer. Nederland is qua weer een gek land. Het ene moment zit je in de regen en de week erop is het 27 graden en liggen we met z’n allen aan het strand. Naast pret brengt dit vaak ook ware onweersbuien met zich mee. Want warm weer staat in Nederland garant voor veel regen. Voor dakdekkers een drukke periode.

Veelvoorkomende problemen

Met het mooie weer denken veel mensen niet na over lekkages, totdat die ene onweersbui letterlijk de druppel is die de spreekwoordelijke emmer doet overlopen. Een veelvoorkomend probleem is dat dakgoten het vele hemelwater niet kunnen afvoeren. Zorg er dus voor dat u uw dakgoten minimaal 3x per jaar laat schoonmaken. Bladeren en aanslag kunnen voor een hoop overlast zorgen.

Dakinspectie laten uitvoeren

Vooral bij platte daken is het belangrijk om deze periodiek te laten controleren op zwakke plekken. Met hevige onweersbuien blijft het water vaak langer op de daken staan en zoekt het de weg naar het zwakste punt. Wanneer het water dit eenmaal bereikt is een lekkage niet meer te voorkomen. Schakel dus tijdig een lekkage specialist of dakdekker in om een grondige inspectie uit te voeren. Zorg ervoor dat minimaal 1x per jaar een dergelijke dakinspectie wordt uitgevoerd.

Dakdekkers in uw regio direct beschikbaar

Een lekkage dient snel opgelost te worden om ergere schade te voorkomen. Via het netwerk van Beicks.nl kunt u snel in contact komen met lekkage specialisten bij u in de regio. Binnen 24 uur is uw lekkage opgelost.