Welke dakkapel kiest u?

Er zijn talloze soorten dakkapellen. Hierdoor is het lastig om een keuze te maken. Wij helpen u op gang. Lees hieronder meer over de verschillende soorten dakkapellen.

Houten dakkapel

Een houten dakkapel heeft een authentieke uitstraling. Daarnaast is hout een materiaal dat erg makkelijk te bewerken is. Dit maakt deze dakkapel geschikt voor maatwerk. Een houten dakkapel kunt u laten plaatsen vanaf € 3.000. Wel is een houten dakkapel duurder in onderhoud.

Kunststof dakkapel

Dakkapellen van kunststof zijn erg populair. De kunststof dakkapel heeft weinig onderhoud nodig en heeft een lange levensduur. Daarnaast is kunststof een materiaal dat goed isoleert. Een kunststof dakkapel kost ongeveer € 3.750.

Polyester dakkapel

Een polyester dakkapel bestaat volledig uit kunststof en is naadloos. Hierdoor is de isolatie van de dakkapel extra hoog en is de kans op lekkages minimaal. De polyester dakkapel is duur in aanschaf, maar goedkoop in onderhoud. De prijs van een polyester dakkapel ligt rond de € 4.250.

Bouwwijze

Qua bouwwijze kunt u kiezen voor een prefab dakkapel of een traditionele dakkapel. Een prefab dakkapel is vooraf in een fabriek gemaakt en is goedkoop in aanschaf. Een traditionele dakkapel wordt uit losse onderdelen op uw dak gebouwd. Hierdoor heeft u veel keuzevrijheid.

Wilt u hier meer over weten? Lees dan het volledige artikel op Realiseerjedroomhuis.nl.