Wat doet een winterschilder?

‘s Winters krijgen schilders vaak minder opdrachten. Mensen denken namelijk dat er ‘s winters niet geschilderd kan worden. Dat is zonde, want in veel gevallen kunnen schilders ook in de winter gewoon aan de slag. Mensen stellen verbouwingen en schilderwerk dus onnodig uit.

En de schilders zelf hebben niks te doen. Tot het voorjaar wordt en iedereen in één keer al zijn schilderwerk bestelt. Om die verdeling van opdrachten over het jaar wat te verbeteren, geven schilders in de winter vaak korting. We spreken dan van de winterschilder-korting.

Voordeel voor de schilder: meer werk in een rustige tijd en een betere spreiding van opdrachten. Voordeel voor u: hetzelfde professionele schilderwerk, maar voor een lagere prijs.

Schildertechnieken

Voor binnenschilderwerk verandert er eigenlijk niks in de winter. Buiten spelen kou en luchtvochtigheid natuurlijk wel een rol. Winterschilders gebruiken dan vaak andere verf en veel beter afdekmateriaal. En ze zetten een muts op.

Zo kunnen ze ook in winterse omstandigheden goed schilderwerk afleveren. Alleen als het echt vriest dat het kraakt kan de winterschilder ook niet aan het werk.

Tip

Voor nog beter schilderwerk is het altijd goed om je schilder goed te verzorgen. ‘s Zomers is een kop koffie voor de schilder fijn, maar ‘s winters doe je de winterschilder helemaal een plezier met iets warms. En als de winterschilder het fijn heeft, wordt zijn werk er ook beter op.