Waarom spouwmuurisolatie?

Het is belangrijk dat je huis goed is geïsoleerd. Daarom zijn er veel verschillende manieren om je huis te isoleren. Zo heb je vloerisolatie, dakisolatie of je gebruikt dubbel glas in plaats van enkel glas. Dit zijn allemaal manieren om je huist te kunnen isoleren. Steeds vaker wordt er spouwmuurisolatie aangebracht. Toch blijven veel mensen zich afvragen waarom spouwmuurisolatie nodig is. Het antwoord hierop is erg duidelijk: Omdat het goed isoleert! Het isoleert en verhelpt problemen in je woning. Hier wordt duidelijk beschreven waarbij spouwmuurisolatie helpt.

Kou

Het is natuurlijk logisch dat spouwmuurisolatie helpt tegen kou. Dit is toch de voornaamste reden voor mensen om hun woning te isoleren. Spouwmuurisolatie zorgt er dus voor dat de warmte binnen de woning blijft. Ook in de koude wintermaanden. Dit heeft natuurlijk ook een positieve invloed op je energierekening, want je hoeft nu minder te stoken. Zo heb je een aangename temperatuur en lagere kosten. Dit is dus een win-winsituatie.

Tocht

Een woning zonder geïsoleerde spouwmuur heeft vaak last van tocht in huis. Dit komt doordat er veel naden kieren zijn in de spouwmuren waar de wind doorheen kan. Dit zorgt bovendien voor de kou in huis. Zo is je huis lastiger op een fijne temperatuur te houden. In de zomer is het juist weer lastig om je huis af te laten koelen. Het is dus belangrijk om een isolatiesysteem te gebruiken dat tochtvrij is. Je kan je het beste laten informeren door regionale bedrijven. Een bedrijf als Regio Isolatie kan hierbij helpen. Tocht geeft vaak ook een kil gevoel in de huiskamer. Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat je geen last heb van tocht in je woning.

Schimmel

Naast de kou in tocht in huis kan het ook zijn dat je schimmel in huis heb. Dit is vaak mogelijk in vochtige ruimtes. Dit vocht ontstaat bij een hoog vochtgehalte en een kouder binnenoppervlak. Het koudere binnenoppervlak kan je voorkomen door je spouwmuur te laten isoleren. Zo heeft je binnenoppervlak een hogere temperatuur en is de kans op vocht kleiner. Doordat de kans op vocht kleiner is, is de kans op schimmel ook weer kleiner. Spouwmuurisolatie helpt dus op veel verschillende vlakken.