Waarom kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn populair en dat is niet voor niets. Een kunststof kozijn rot namelijk niet en is bestendig tegen vocht. Het is belangrijk om betrouwbare kozijnen te kopen.

Het materiaal waaruit kunststof kozijnen bestaan is PVC, dit is een soort plastic. De kwaliteit en dikte van het materiaal verschilt enorm. Goede kozijnen zijn geluiddempend, onderhoudsvrij, vochtwerend, duurzaam en recyclebaar. Goede kozijnen herken je ook aan het VKG-keurmerk.

De voordelen

De voordelen van kunststof kozijnen liggen voor de hand. Dit soort kozijnen zijn onderhoudsvrij en rotten niet. Houten kozijnen moeten om de zoveel tijd geschilderd worden wat tijd en geld kost. Indien je hout mooier vindt is er zelfs de optie om kunststof een houten uiterlijk te geven. Kunststof gaat daarnaast veel langer mee en is milieuvriendelijker omdat er geen bomen nodig zijn voor de productie van deze kozijnen. Bovendien kan je de kozijnen naar eigen wens customizen.

De prijzen

De prijzen van kunststof kozijnen verschillen per persoon, want de prijs hangt volledig van jouw wensen af. Wil je geluiddempende kozijnen met dubbelglas? Dan betaal je iets meer dan bijvoorbeeld enkelvoudige glazen. Als je uit zou gaan van een kozijn van 100 bij 100 centimeter dan zou je ongeveer zo’n 150 euro betalen inclusief montage. Het is natuurlijk wel verstandig om alles in een keer te vervangen, zo is het mogelijk om korting te krijgen. Daarnaast wordt het aangeraden om prijzen te vergelijken. Dit kun je doen door offertes aan te vragen. Vergelijk de prijzen en bespaar op de kosten.