Vervang uw radiator voor een designradiator

Veel mensen vinden de radiatoren in huis een van de lelijkste elementen, zeker als u van die oude witte of gele varianten heeft. In modern ingerichte woningen wilt u de radiatoren zo goed mogelijk weggewerkt hebben, zodat deze buiten het zicht van uzelf of uw gasten blijven. Heeft u al eens gedacht aan het installeren van zogenaamde designradiatoren? Dit type radiator werkt de radiator dermate goed weg, dat de radiatoren niet meer als zodanig te herkennen zijn. Een designradiator kunt u nieuw aanschaffen, maar u kunt ook kiezen voor een soort afscherming voor uw bestaande radiatoren. Wij spraken met een loodgieter in Maastricht over deze nieuwe trend, die in steeds meer woningen wordt toegepast.

Goedkope, maar mooie oplossing!

Een designradiator scheelt qua prijs vaak niet veel van een gebruikelijke radiator, zeker als u kiest voor een afscherming van uw bestaande radiatoren. Deze systemen zijn heel eenvoudig met magneten op uw bestaande radiatoren te klikken en worden tegenwoordig ook binnen veel bedrijfspanden, scholen en ziekenhuizen gebruikt. Het voordeel aan deze vorm van het afschermen van uw radiator is dat u geen nieuw radiatoren hoeft te installeren. Hiermee bespaart u enorm op de kosten en heeft u de hulp van een erkende loodgieter bij u in de buurt niet direct nodig.

Bent u bezig met de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning waarbij nieuwe radiatoren geplaatst moeten worden, dan kunt u wellicht beter kiezen voor designradiatoren die geen afscherming meer nodig hebben. Dergelijk designradiatoren worden niet alleen voor uw woon- en slaapkamer aangeboden, maar kunt u ook gebruiken voor bijvoorbeeld een badkamer, een bijkeuken, enzovoorts.

Een designradiator laten plaatsen

Qua werking verschilt een designradiator niet van een traditionele radiator. Ook voor een designradiator zal een loodgieter eerst de benodigde leidingen aanleggen, waarna de radiator op het leidingnetwerk kan worden aangesloten. Vanaf een centraal punt in uw woning zal het warme water uit de boiler naar de radiator worden gevoerd, om te zorgen voor het verwarmen van uw woning. Hoewel het misschien lijkt dat de afscherming bij een designradiator zorgt voor het tegenhouden van de warmte, is dit absoluut niet het geval. De warme kan via kieren aan de boven- en onderzijde van de afscherming ontsnappen om uw kamers in huis op te warmen.

Wilt u helemaal zonder radiatoren in uw woon- of slaapkamer kunnen zijn? Wellicht biedt een vloerverwarming in dat geval de meest geschikte oplossing voor u.