Trends in zonweringen

De lentezon heeft ons de laatste dagen bereikt en we kunnen ons gaan opmaken voor, hopelijk, een lange zomer. Veel mensen zijn zich aan het oriënteren voordat ze daadwerkelijk een nieuwe zonwering gaan aanschaffen. Heel erg goed, want er zijn diverse mogelijkheden op dit gebied. In dit artikel besprek we de meest voorkomende zonweringen en welke eigenschappen deze hebben.

Markiezen

Dit type zonwering zien we veel  terug bij oudere woningen. Dit komt omdat markiezen zorgen voor een prachtige karakteristieke uitstraling van de woning. Markiezen zijn verkrijgbaar in drie verschillende modellen, namelijk het petmodel, klapmodel en het standaard model. Wilt u voorbeelden van deze modellen zien? Kijk dan even op:  venazonwering.nl/markiezen.

Rolluiken

Het mooie van rolluiken is dat deze twee functionaliteiten hebben. Ten eerste is het een zeer effectieve type zonwering omdat de ramen volledig afgesloten kunnen worden. Ten tweede dient het direct als beveiliging van uw woning. Inbrekers geeft u geen kans wanneer u kiest voor rolluiken.

Screens

De laatste jaren zien we dat steeds meer woning voorzien worden van screens. Dit type zonwering is populair omdat het goedkoper is dan bovenstaande zonweringen en het een prachtige strakke uitstraling geeft aan uw woning. Met screens houd u de warmte buiten maar kunt u van binnen wel goed naar buiten kijken. Screens zijn leverbaar in alle soorten, maten en kleuren. Screens worden vaak gemonteerd met een elektrisch bedieningssysteem. Doordat de onderkant van een screen verzwaard is valt deze strak tegen uw kozijn aan.

Zonwering binnen

We denken er vaak niet over na, maar zonwering hoeft natuurlijk niet altijd aan de buitenkant van uw gevel gemonteerd te worden. Er zijn ook vele mogelijkheden om zonwering aan de binnenkant van u woning te plaatsen. Hierbij kunt u denken aan plisségordijnen, rolgordijnen, jaloezieën en shutters.

Zoals u kunt lezen zijn er veel mogelijkheden. Laat u daarom goed adviseren door een ervaren zonweringsbedrijf bij u in de regio.