Lekkage voorkomen

Een veelvoorkomende probleem is het krijgen van een daklekkage. Deze vormen van lekkages zorgen vaak voor veel problemen en materiële schade, iets wat u liever wilt voorkomen. Toch hoeft het niet zover te komen en is een daklekkage simpel te voorkomen. Zorg ervoor dat uw dak minimaal eens per jaar een volledig inspectie krijgt. Kleine scheurtjes en problemen kunnen dan tegen lage kosten gerepareerd worden. Zorg er ook voor dat na de herfst de dakgoten een schoonmaakbeurt krijgen. Op deze manier kan het hemelwater altijd goed weglopen.

Meer daklekkages door winterweer

We staan weer aan de start van een nieuwe winter. Prachtig natuurlijk, maar het is goed om nu alvast na te denken welke gevolgen een strenge winter voor u dak kan hebben. Het is namelijk zo dat bevroren dakgoten of afvoerleidingen niet meer het overtollige water kunnen afvoeren wanneer de dooi intreed. Een tips uit de praktijk: Een kannetje kokend water door de regenpijp zorgt ervoor dat deze weer helemaal open komt te staan.

Schade door lekkages

Ziet u kringen in het plafond of vochtplekken op de muur? Dan is het raadzaam om direct een lekkage specialist bij u in de regio in te schakelen. Een kleine lekkage kan veel schade veroorzaken en dit kunt u voorkomen door een dakdekker of loodgieter in te schakelen in het beginstadium.

Geen hak- en breekwerk meer

Vroeger moesten lekkages opgespoord worden door wanden en plafond eruit te breken. Dit gaat tegenwoordig veel efficiënter. Gelukkig voor woningbezitters hebben lekkage specialisten meetapparatuur die de lekkage in uw dak of leiding snel kunnen detecteren. Pas als de lekkage is opgespoord kan er heel gericht een gedeelte van de muur of plafond uitgebroken worden. Dit scheelt u direct in de reparatiekosten.

Proactief i.p.v. reactief

Hiermee bedoelen we te zeggen dat u beter eens per jaar een controlebeurt kunt laten uitvoeren dan wachten totdat er daadwerkelijk een daklekkage is opgetreden. Een lekkage, hoe groot of klein ook, zorgt altijd voor overlast waar u niet op zit te wachten. Met een jaarlijkse inspectie kunt u dit voorkomen.