Het plaatsen van een dakkapel

Een dakkapel laten plaatsen is een investering in je woning. Er zijn vele voordelen. De rommelige zolder wordt een echte kamer waar kan worden geslapen of een hobby kan worden uitgeoefend. Geen donkere zolder meer maar een mooie lichte ruimte is het resultaat van het plaatsen van een dakkapel.

Het plaatsen van een Prefab dakkapel zorgt er voor dat de waarde van uw huis stijgt. De prijzen van een Prefab dakkapel wegen hier niet tegen op. De Prefab dakkapel heeft een lange levensduur en zijn van hoge kwaliteit.

Plaatsen in een dag

Binnen een dag kan de dakkapel geplaatst worden. Voordat dit gaat gebeuren wordt er eerst een offerte gemaakt. U heeft dan meteen een idee wat de prijzen van een Prefab dakkapel zijn. De mensen die de dakkapel komen plaatsen gaan de plek bekijken waar deze moet komen en gaan alles inmeten.

De dakkapel is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Dus ze verschillen in prijs. De dakkapel prijzen van een prefab dakkapel van 2.50 cm breed kost zo ongeveer rond de 3500 euro. Maar er zijn natuurlijk ook fors duurdere dakkapellen. Tot wel rond de 5500 euro. Wel moet bedacht worden dat deze investering een hogere waarde geeft aan uw huis.

Voordelen Prefab dakkapel

Dit soort dakkapellen worden meestal in een werkplaats gebouwd. Deze kan onder deze droge omstandigheden goed waterdicht gemaakt worden en geïsoleerd. Er wordt een dag afgesproken wanneer de dakkapel moet worden geplaatst. Het is één rommelige dag maar daar staat tegenover dat U er veel voor terugkrijgt in de vorm van ruimte en licht. Een Prefab dakkapel vergroot de leefruimte van uw huis.

Vergunningen

Om een dakkapel te plaatsen is wel een vergunning nodig van de plaatselijke gemeente. Iedere gemeente heeft op dit gebied weer andere regels. Vroeger heette dit een bouwvergunning maar tegenwoordig heet dit een omgevingsvergunning. De wet die deze vergunning regelt heet de WABO (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht). Het advies is om bij de gemeente te informeren naar hun actuele richtlijnen en regels. Vaak kan het bedrijf wat de Prefab dakkapel komt plaatsen deze aanvraag regelen.

Vergunningsvrij plaatsen

De vergunning voor het plaatsen van een dakkapel is in november 2014 verruimd. Vergunningsvrij een dakkapel plaatsen heeft wel te maken met een aantal regels. Het gaat vooral om de positie van de dakkapel. Er moet rekening worden gehouden met:

• Plaatsing
• Model
• Maten

Het is zinvol om te gaan informeren bij de desbetreffende gemeente wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van een Prefab dakkapel.