Gehele huis verwarmen met CV houtkachel

De centrale verwarming (CV) is in Nederland het meest in gebruik om een huis te verwarmen. Maar door de constant prijsstijgingen van het aardgas, is men op zoek naar een goedkoper alternatief. Het liefst maakt men gebruik van een systeem dat goedkoper in gebruik is, maar wel vriendelijk in gebruik. Met een CV houtkachel, waarbij de naam het al verklapt, is dit zeer gemakkelijk te realiseren.

CV houtkachel in huis

Met een CV houtkachel haalt u een verbrandingsinstallatie in huis dat voor veel warmte zorgt, gecombineerd met sfeer en een zeer hoog rendement tot wel 90%. Een houtkachel CV wordt door middel van een extra boiler aangesloten op de centrale verwarming. Via extra aangelegde leidingen zal het water binnen de houtkachel verwarmd worden, wat vervolgens door het huis gepompt wordt en eventueel opgeslagen in de boiler. Op deze manier wordt op één centrale plek met veel sfeer het gehele huis verwarmd.

Voordelen CV houtkachel

Houtgestookte CV’s hebben erg veel voordelen ten opzichte van andere verbrandingsinstallaties. Het grootste voordeel is uiteraard dat het geheel huis verwarmd wordt, maar dankzij dit systeem kan er een rendement behaald worden van wel 95%. Dit houdt in dat bijna alle warmte die vrijkomt wordt behouden, waardoor er zelfs tot wel 50% kan worden bespaard op de energiekosten. Ten slotte is het gebruik van een CV houtkachel erg duurzaam en CO2-neutraal (bij gebruik van droog hout).

Installatie en meer informatie

De installatie van een houtkachel op de CV is iets wat in de meeste gevallen dient te worden gedaan door een vakman. Er zijn verschillende componenten die op correcte wijze met elkaar in verbinding dienen te staan om de warmte van de houtkachel door het gehele huis te ervaren. Vaak kunt u bij de desbetreffende kachelwinkel waar u de CV houtkachel aangeschaft heeft in contact komen met een gespecialiseerd bedrijf dat de installatie kan uitvoeren.