Deuren en duurzaam hout

Duurzaamheid, het broeikaseffect, klimaatverandering en milieuvriendelijk zijn begrippen die de laatste jaren steeds vaker worden genoemd. Men is zich steeds meer bewust van het belang van een goed en gezond milieu. Ook in de deurenindustrie wordt deze verandering opgemerkt. Als er wordt gekozen voor houten deuren, dan wordt er goed gelet op de duurzaamheid en de herkomst van het hout.

Hout: stijlvol, robuust en landelijk

Hout is een natuurproduct en dus een goede keuze als het gaat om de materiaalkeuze voor nieuwe deuren. Voor veel opdrachtgevers en bij overheidsprojecten is het tegenwoordig een voorwaarde dat het gebruikte naaldhout en hardhout wordt geleverd met een certificaat van duurzame herkomst (FSC, PEFC). Door het gebruik van een watergedragen coating wordt de uitstoot van vluchtige stoffen verminderd. Dit draagt bij aan de vermindering van het broeikaseffect. Creëer een landelijke of robuuste uitstraling in uw woning met duurzaam houten deuren.

Welk materiaal kiest u?

Bent u toe aan nieuwe binnendeuren, buitendeuren, of kozijnen? Tegenwoordig heeft u keuze uit vele mogelijkheden; doorgaans wordt er gekozen voor hout, maar ook aluminium en kunststof behoren tot de mogelijkheden. Het voordeel van hout is de lange levensduur, de vele kleurmogelijkheden en uiteraard de stijlvolle sfeer die hout uitstraalt.

Onderhoud is altijd noodzakelijk

Welk materiaal u ook kiest, voor een lange levensduur is onderhoud erg belangrijk. Laat u adviseren door uw deurenspecialist, want ieder materiaal heeft andere onderhoudsmogelijkheden. In het algemeen geldt wordt geadviseerd om deuren en kozijnen één of meerdere keren per jaar te reinigen. Stofdeeltjes uit de lucht die zich aan de verflaag hechten kunnen de beschermende werking aantasten. Gebruik daarnaast bij hout nooit schuur- of schoonmaakmiddelen met chloor. Heeft u geschilderde houten kozijnen of deuren? Laat eens in de vijf jaar alles opnieuw verven door een specialist en wees zo verzekerd van een lange levensduur.