Dakkapel specialist

Een dakkapelspecialist kan in één dag een dakkapel op je dak plaatsen.

Wat doet een dakkapelspecialist?

De keuze voor een dakkapelspecialist is voor een groot deel ook de keuze wat voor dakkapel je wilt hebben. De meeste dakkapelspecialisten werken met prefab dakkapellen. Die worden vooraf al gemaakt. Je kiest er één uit in een showroom en de dakkapelspecialist plaatst hem op je dak.

Prefab dakkapellen worden in één dag geplaatst. Je maakt van tevoren je zolder leeg. De dakkapelspecialist haalt de pannen van je dak, zaagt er een groot gat in en hijst met een hijskraan de dakkapel op zijn plek. Dan hoeven ze hem alleen nog vast te maken en te zorgen dat de verbinding waterdicht is.

Wat moet je van tevoren doen?

Kies een dakkapel. Bedenk daarbij of je liever hout of kunststof hebt, hoe breed je de dakkapel wilt hebben en hoe hij afgewerkt moet worden. Wil je bijvoorbeeld spotjes ingebouwd in het plafond van de dakkapel? Of een ingebouwd rolluik?

Dakkapelspecialisten kunnen nog wel eens in prijs verschillen. Het is dus slim eerst offertes te vergelijken van verschillende bedrijven. Zo voorkom je dat je onnodig veel betaalt voor je dakkapel. En het geld dat je bespaart kun je weer in de afwerking steken.

Dakkapelspecialisten en dakdekkers

Een dakkapelspecialist is niet hetzelfde als een dakdekker. Ze werken allebei op je dak en weten allebei hoe je dat goed waterdicht maakt. Maar de dakdekker houdt zich alleen bezig met het waterdicht maken van je dak. Hij werkt met dakpannen en voor platte daken bijvoorbeeld met bitumen en EPDM dakbedekking.

Een dakkapelspecialist bouwt iets nieuws op je dak. Hij is bezig met de stevige constructie van je dakkapel en met de afwerking daarvan. Er zijn natuurlijk ook bedrijven waar zowel dakkapelspecialisten als dakdekkers werken, maar meestal heb je met één van de twee te maken.