CV ketel: Wat is het en wat zijn de voordelen?

De meeste mensen onder ons kennen het wel: een CV ketel. Een dergelijk apparaat zorgt ervoor dat uw gehele huis warm en knus aanvoelt. Daarmee is de sfeer is huis aangenaam en voelt u zich op uw gemak in huis. Wanneer u twijfelt of u een CV ketel laat plaatsen omdat u er nog geen bezit, is het erg eenvoudig om er een aan te schaffen. Natuurlijk kost dat geld. Daarnaast is het een optie om uw oude CV ketel te laten vervangen voor een nieuwer model. Maar wat zijn nou de voordelen van een CV ketel? Hieronder leest u daar meer over.

Handig

Ten eerste is een nieuwe CV ketel erg handig, omdat het mogelijk is om deze te besturen met je smartphone. Zo is het bijvoorbeeld een optie om de verwarming omhoog te zetten al voordat u thuis bent, zodat u in een warm en aangenaam huis komt. Daarnaast heeft uw monteur een compleet overzicht van uw ketel, zodat hij of zij eenvoudig en snel ziet wat het probleem is met uw CV of wat zijn status is. Een storing is zo dan ook gemakkelijk gevonden en opgelost, soms zelfs of afstand. Ook geeft de ketel zelf aan wanneer hij reparatie of een opknapbeurt nodig heeft.

Modern

Modernisering is op komst en daarom is het tegenwoordig erg belangrijk voor de meeste mensen om met hun tijd mee te gaan. Zij kopen allerlei moderne apparaten om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en feiten. Een nieuwe CV ketel is ook erg modern. Het beschikt over de nieuwste technologie, zodat hij op den duur energie en kosten bespaart. De ketel is namelijk zo ontworpen dat hij zo efficiƫnt mogelijk in zijn gebruik is. Daarnaast is een moderne CV beter ingericht en dus beter bestand tegen storingen. Zo bespaart u dus uiteindelijk geld op reparaties.

Energie besparen

Tot slot spelen rendement en natuurbelasting ook een grote rol in het kiezen van een CV ketel. Onderzoek heeft aangetoond dat het gemiddelde rendement van de moderne CV ketel rond de 100% ligt. In vergelijking met de oudere modellen, wat rond 80% lag, is het verschil dus zeker aanwezig. Ook de natuurbelasting is beter, omdat de ketel minder CO2 uitstoot. Dit helpt een handje tegen het broeikaseffect. Indien u een CV ketel wil laten plaatsen of u wil graag verder informeren, kunt u om een offerte aan te vragen op Komparus.nl.